Skip to content Skip to footer

Baan- en parkcode

Deze regels zijn opgesteld om ervoor te zorgen dat niet alleen alle leden met veel plezier en zonder ergernis kunnen spelen en op het terras kunnen zitten, maar ook dat ons mooie park er schitterend en goed onderhouden uit blijft zien.

Sportkleding en –schoenen
Graag goede sportschoenen dragen (met geschikt profiel). Klik hier voor informatie over waar een tennisschoen aan moet voldoen. Let op: Door verkeerde sportschoenen (teveel/te grof profiel) gaan de gravelbanen stuk. Ook voor de grasbanen zorgen deze schoen voor problemen.

Gedrag
Vloeken, schreeuwen, andere met rackets slaan of met spullen gooien is vanzelfsprekend taboe.

‘Bal over’
Alleen om een bal vragen, als het spel stilligt.

Mobieltjes
Deze dienen zodanig ingesteld te staan dat ze geen overlast veroorzaken voor andere gebruikers van het park. Tijdens de wedstrijden dienen telefoons UIT te staan.

vegen.jpgVegen
Gravelbanen altijd vegen, behalve als de baan nat is. We willen graag dat je in rondjes veegt, van buiten naar binnen. de reden hiervoor is dat het gravel dan op de baan blijft liggen. Neem alsjeblieft ook de buitenkanten mee, dus van het hek tot het net, hier wordt de groundsman gelukkig van. Na het vegen de netten ophangen op de daarvoor gestemde plaats.

Grasbanen en padelbanen hoeven niet te worden geveegd, dit doet de groundsman.

Sproeien
De gravelbanen worden automatisch gesproeid, Hier staat een tijdklok op om 12.00 uur en 17.00 uur. Er gaat dan 5 minuten van te voren een toeter. Als deze toeter gaat moet er direkt geveegd worden. Met het sproeien is baan 1 het eerste aan de beurt, de rest volgt op nummervolgorde

regen.jpgRegen
Je mag op de gravelbanen spelen als het weer het toelaat. Dus niet als er plassen liggen. Als de baan in onderhoud is wordt dit weergegeven op het afhangbord. Na het sproeien moet je wachten met spelen totdat de baan niet meer glimt. Bij twijfel bij de groundsman raadplegen. Niet aan de sproei-automaat zitten. De gravelbanen niet vegen als de baan nat is. Op de gras- en padelbanen kan bijna altijd gespeeld worden.

Sneeuw of vorst
Op zowel de grasbanen, gravelbanen en de padelbanen mag met sneeuw en vorst niet gespeeld worden. Bij vorst breken de kunststof grassprietjes af.

Netten en afrastering
Voor zowel de tennis- als de padelbanen geldt: leun niet op de netten en wees voorzichtig met de afrastering en kooiconstructie.

Afval
Laat geen rommel achter op het gehele park, ook niet als het van een ander is.

Lichtinstallatie
Op de tennisbanen en op de padelbanen hebben we LED verlichting. De knoppen voor de lichtinstallatie zitten aan het stenen gebouw naast de kantine ter hoogte van baan 5. Let er wel op dat sommige knoppen 2 banen tegelijk aan en uit doen. Zet dus niet je buren in het donker. Doe de lichten altijd uit als je als laatste de baan verlaat.

De lichtinstallatie werkt op een tijdklok.  Deze is ingeschakeld van 17.00 uur tot 23.00 uur.

Digitaal afhangen
De leden zijn verplicht om bij gebruikmaking van de banen, een baan te reserveren via de KNLTB Clubapp. Dit gebeurt door in te loggen met het KNLTB-bondsnummer. Er kan gekozen worden voor tennisbanen of padelbanen. De speelduur is:  60 minuten. Gedurende deze tijd staat de baan ter beschikking aan degenen die afgehangen hebben. Als de spelers gedurende deze periode het park verlaten dan vervalt het recht op deze speeltijd. Als de toegewezen speeltijd is verstreken, dan staat het de nieuwe spelers vrij om na het afhangen de baan direct over te nemen. Komt er niemand na je, mag je gewoon doorgaan.

Het is niet toegestaan om onder een andere naam af te hangen. Het is, op beperkte schaal, mogelijk om niet-leden te introduceren. Een niet-lid dient, bij het boeken van een baan, als introducé aangemeld te worden via de app. De kosten voor een introducé zijn €6,00 per keer, er moet direct bij het reserveren betaald worden.  Jeugdleden mogen voor tennis, gratis een introducé meenemen. Ook (groot)ouders mogen gratis met hun (klein)kind (leeftijd< 18 jaar) tennissen. Let op: DIT GELDT NIET VOOR PADEL. Bij het reserveren kiest men dan het lid “ETC Jeugdintroducee”. Dezelfde persoon kan maximaal vijf keer worden geïntroduceerd. Een lid mag maximaal vijf keer per jaar een introducé meenemen

EHBO / AED
In de kantine is een EHBO-trommel aanwezig. In de gang bij de toiletten hangt een AED.