Baan- en parkcode

Deze regels zijn opgesteld om ervoor te zorgen dat niet alleen alle leden met veel plezier en zonder ergernis kunnen spelen en op het terras kunnen zitten, maar ook dat ons mooie tennispark er schitterend en goed onderhouden uit blijft zien.

Sportkleding en –schoenen
Uitsluitend tenniskleding. Goede schoenen dragen (met weinig profiel). Klik hier voor informatie over waar een tennisschoen aan moet voldoen.
Let op: Door verkeerde sportschoenen (teveel/te grof profiel) gaan de gravelbanen stuk. Ook voor de grasbanen zorgen deze schoen voor problemen.

Gedrag
Vloeken, schreeuwen, met rackets slaan of gooien is vanzelfsprekend taboe.

‘Bal over’
Alleen om een bal vragen, als het spel stil ligt.

Mobieltjes
Deze dienen zodanig ingesteld te staan dat ze geen overlast veroorzaken voor andere gebruikers van het tennispark. Tijdens de wedstrijden dienen telefoons UIT te staan.

vegen.jpgVegen
Gravelbanen altijd vegen, behalve als de baan nat is. We willen graag dat je in rondjes veegt, van buiten naar binnen. de reden hiervoor is dat het gravel dan op de baan blijft liggen. Neem alsjeblieft ook de buitenkanten mee, dus van het hek tot het net, hier wordt de groundsman gelukkig van. Na het vegen de netten ophangen op de daarvoor gestemde plaats.

Grasbanen hoeven niet te worden geveegd, dit doet de groundsman.

Sproeien
De gravelbanen worden automatisch gesproeid, Hier staat een tijdklok op om 12.00 uur en 17.00 uur. Er gaat dan 5 minuten van te voren een toeter. Als deze toeter gaat moet er direkt geveegd worden. Met het sproeien is baan 1 het eerste aan de beurt, de rest volgt op nummervolgorde

regen.jpgRegen
Je mag op de gravelbanen spelen als het weer het toelaat. Dus niet als er plassen liggen. Als de baan in onderhoud is wordt dit weergegeven op het afhangbord. Na het sproeien moet je wachten met spelen totdat de baan niet meer glimt. Bij twijfel bij de groundsman raadplegen. Niet aan de sproei-automaat zitten. De gravelbanen niet vegen als de baan nat is. Op de grasbanen kan bijna altijd gespeeld worden.

Sneeuw of vorst
Op de grasbanen mag met sneeuw en vorst niet getennist worden. Bij vorst breken de kunststof grassprietjes af.

Afval
Laat geen rommel achter op de banen, ook niet als het van een ander is.

Lichtinstallatie
Voor baan 1 geldt: De lichtinstallatie werkt op een tijdklok.  Deze is ingeschakeld van 17.00 uur tot 23.00 uur. De knoppen voor de lichtinstallatie zitten aan het stenen gebouw naast de kantine. Als je de knop van de desbetreffende baan inschakeld hebt,  gaan de lichten niet allemaal gelijk aan, heb geduld, het komt goed. Doe de lichten altijd uit als je als laatste de baan verlaat. Als de lichten per ongeluk uitgedaan worden kun je ze niet direkt weer aandoen. Je zit dan aan enige wachttijd vast.

We hebben op de banen 2,3,4, 5, 6, 7 en 8 LED verlichting.
De knoppen voor de lichtinstallatie zitten ook aan het stenen gebouw naast de kantine.
Heb je keus, kies dan een baan met LED verlichting, veel zuiniger, prachtig licht en deze lampen kunnen uit- en weer aangezet worden, zonder wachttijd.
Let er wel op dat sommige knoppen 2 banen tegelijk aan en uit doen. Zet dus niet je buurman in het donker.