Skip to content Skip to footer

Competitie tenniskids ORANJE

Voorjaarscompetitie 2024 – team ORANJE:
Ben, Jackie, Kate-lynn, Laura, Saar en Yazmin

Periode 1: afdeling 66
Periode 2: afdeling 186

Klik hier voor de indeling

    

Tenniskids ORANJE (8 t/m 10 jaar)

De competitie is een belangrijk onderdeel van tennis.

Uw kind “zit” op tennis, niet op tennisles.  Tennisles is een onderdeel van de sport, om te leren, om beter te worden en zo nog meer plezier uit de sport te halen.   Veel kinderen hebben alleen tennisles. En dit is leuk en gezellig in een groepje. Om beter te worden én om nog meer plezier te krijgen, is het belangrijk om vaak, vaker, vaakst te tennissen. De zogenoemde “tenniskilometers”. Met een vriendje/vriendinnetje. Meedoen met een toernooitje. En ook meedoen aan de competitie.

Wij willen u graag informeren wat deze competitie inhoudt;  De competitie wordt georganiseerd door de KNLTB. Elke vereniging kan hieraan meedoen, door inschrijving van teams. Belangrijk voor de jeugd is wel dat er een jeugdcommissie bestaat, anders kan de vereniging niet deelnemen. Gelukkig heeft ETC een jeugdcommissie.   De competitie vindt in het voorjaar én in het najaar plaats. Ook in de zomer (juni/juli) is er tegenwoordig een competitie. Voor elke competitie dien je je op te geven. Hiervoor stuurt de jeugdcommissie aan iedereen een email voor opgave. Dit is gebonden aan een sluitingsdatum, omdat de inschrijvingen tijdig bij de KNLTB gedaan moeten worden.

Voor de jeugd t/m 12 jaar bestaat deze competitie uit de zogenoemde TENNISKIDS. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken en is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze razendsnel tennissen. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: BLAUW, ROOD, ORANJE en GROEN. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. ETC heeft geen categorie BLAUW. Dit zijn heel jonge kinderen van <5 jaar.

De kinderen spelen op zondagochtend een aantal (korte) wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de buurt.  Dit kan bij ETC zijn, of bij de vereniging in de buurt.

In Tenniskids ORANJE wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. Ze leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan.

In ORANJE spelen kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan.

• Een competitiedag duurt gemiddeld 2 á 2½ uur.

• Kinderen spelen enkel- en dubbelpartijen.

• Een competitieteam bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers.

• Jongens en meisjes spelen door elkaar. Iedere speeldag wordt een team binnen de poule dagwinnaar.

voor deze competitie maakt het niet uit hoeveel kinderen van de vereniging aanwezig zijn.

SPELREGELS:

  • Een wedstrijd in Oranje wordt op tijd gespeeld. Enkel- en dubbelwedstrijdjes duren 20 minuten, bij gebruik van 4 banen.
  • Wanneer er maar 3 banen beschikbaar zijn, kan er 15 minuten worden gespeeld.
  • Er wordt gespeeld volgende de ‘normale’ telling van Oranje (15 -30 -40 – game). Bij de stand 40-40 geldt het beslissend punt systeem; het winnende punt levert de game op. De ontvanger bepaalt vanaf welke kant de serveerder het punt moet spelen.
  • Als de bel gaat stopt meteen de rally. Staan jullie gelijk in games en is ook de stand in de game gelijk (bijvoorbeeld 3-3 en 15-15), dan speel je nog één punt.
  • Je serveert om de game, mag bovenhands en onderhands. Je hebt twee servicepogingen.
  • Bij een oneven gamestand wissel je van speelhelft.