Skip to content Skip to footer

Padelcompetitie

Competitie spelen biedt jou als padelspeler veel gezelligheid doordat je samen met een team de baan op gaat. Tevens ontwikkel je ook nog eens verder als padelspeler vanwege de wedstrijdervaring die je opdoet. Wil je competitie spelen? Bepaal dan eerst aan welke competitie je mee wilt doen en schrijf je vervolgens in bij onze competitieleider. Via de website en de KNLTB club app word je op de hoogte gehouden wanneer de inschrijvingen weer geopend zijn. Via onderstaande links kun je alvast de speeldagen zien van de verschillende competities.

Gedurende het jaar worden er vier competities aangeboden:

Hoe ziet competitiespelen er uit?

Voor veel mensen is het spelen van competitie een nieuwe ervaring. Sommigen komen uit andere sporten als voetbal, volleybal of tafeltennis of hebben nog nooit in competitieverband gesport. Bij padel speel je in een competitie 5 wedstrijden (voor, zomer en najaarscompetitie) of 7 wedstrijden (wintercompetitie). Je kan er daarbij zelf voor kiezen of je op de vrijdagavond, zaterdag of zondag wilt spelen.

Een wedstrijd bestaat uit vier losse wedstrijden. Je speelt in een team met minimaal vier spelers waardoor je allemaal twee wedstrijden op een competitiedag speelt. Bij vijf spelers spelen twee spelers slechts één wedstrijd. Iedere gewonnen wedstrijd is een punt waardoor er zal aan het einde van de dag een uitslag van 4-0, 3-1 of 2-2 zijn.

Voor alle informatie en reglementen kun je het KNLTB Wedstrijdbulletin 2024 raadplegen.

De competitieleider is degene die bij ons alles regelt omtrent de competitie binnen de club. Deze zorgt onder andere voor de baanindelingen en is bereikbaar voor al je vragen op het gebied van competitiespelen.

Menno Bakker
Tel: 06 22326588

Email: padel@enkhuizertc.nl