Jeugd

Er spelen ongeveer 80 jeugdleden bij ETC die we graag enthousiast houden door veel verschillende motiverende activiteiten te organiseren. Naast trainingen organiseren we verschillende leuke toernooien en clinics in alle leeftijdscategorieën, tossmiddagen en natuurlijk de clubkampioenschappen. Ook nemen we met een groot aantal jeugdteams aan diverse competities deel.

Iedereen tot en met 17 jaar is jeugdlid. Alle activiteiten voor de jeugd zijn te vinden op deze website.

Training
Jeugdleden kunnen groepstrainingen volgen en worden op basis van ervaring, inzet, leeftijd, speelsterkte en beschikbaarheid ingedeeld. Kijk voor meer informatie op de pagina training.

Competitie
Ieder jaar wordt er door de trainers gekeken naar de inzet en het talent van onze jeugdleden, en een aantal kinderen wordt daarop uitgekozen om deel te nemen aan de KNTLB district competitie en de regiocompetitie in de periode van april t/m eind mei. Nadere informatie is onder de knop wedstrijdtennis te vinden.

Clubkampioenschappen enkel
De Clubkampioenschappen zijn altijd weer het hoogtepunt van het seizoen en vinden dit jaar van 26 september tot en met 1 oktober plaats. Jeugdleden vanaf 8 jaar kunnen aan de Clubkampioenschappen meedoen.

Clubtoernooien
Naast het Openingstoernooi organiseren wij diverse toernooien voor de jeugdleden zoals bijvoorbeeld het traditionele Ouder/Jeugd toernooi en een slottoernooi. De toernooien staan vermeld in de jeugdkalender.

Open Toernooien
In het clubhuis zijn posters en inschrijfkaarten aanwezig voor deelname aan open toernooien in de regio, goedgekeurd door de KNLTB. De complete toernooikalender van de KNLTB, is eenvoudig te vinden op de website van de KNLTB en alle jeugdleden kunnen zich opgeven voor deelname aan verschillende toernooien! Voor de jeugd die graag wedstrijden speelt, is deelname aan een toernooi een goede manier om wedstrijdervaring op te doen.

Gedragsregels
De jeugdcommissie vindt het belangrijk dat er sportief wordt getennist. Natuurlijk doet iedereen zijn best om niet alleen goed te tennissen, maar ook sportief en netjes. Helaas zijn er altijd ook situaties, waarbij het wel eens voorkomt dat kinderen schelden, vloeken, met hun racket gooien en zich onsportief gedragen op de baan. Ook komt het voor dat ouders niet gewoon komen kijken, maar zich heel erg gaan bemoeien met het spel van hun kind, waardoor soms juist frustratie en verkeerd gedrag ontstaat. Om ervoor te zorgen dat, naast het leveren van een prestatie, vooral de gezelligheid met elkaar voorop staat, en hebben we een aantal gedragsregels opgesteld. Het uitgangspunt is: wij zijn SPORTIEF:

Samen maken we veel plezier
Punten van de tegenstander zijn ook mooi
Ouders zijn geen coaches
Rackets zijn om te tennissen
Tellen doen we hardop
Iedereen gedraagt zich sportief
Er wordt niet gevloekt
Fijne wedstrijd!

Jeugdcommissie

emailadres: jeugdcommissie@enkhuizertc.nl 

Veel van de activiteiten die we gaan organiseren, kunnen we alleen maar doen met medewerking van de ouders. Wij hopen dan ook op hun enthousiaste inzet!