Skip to content Skip to footer

IVA Certificaat

Verenigingen moeten aan steeds meer wettelijke eisen voldoen. Een van deze wettelijke eisen is het verantwoord alcohol schenken.

Hier hoort onder andere bij dat de vereniging (senior) leden een instructie over verantwoord alcohol schenken geeft. Het NOC-NSF heeft hiervoor een online instructie met een toets ontwikkeld. Wij willen alle leden verzoeken om in de aankomende maanden deze instructie te lezen en de test met succes af te ronden. De instructie met de toets zijn in circa 15-20 minuten door te nemen.

De instructie vindt je op (www.verantwoordalcoholverkopen.nl/sport)

Test
De test vind je onder het kopje “Doe de test” en bestaat uit 20 vragen en bij 16 goed beantwoordde vragen ontvang je per e-mail een certificaat.

De test kan je zo vaak maken als je wilt, dus mocht je net 1 foutje te veel hebben, probeer het dan gewoon nog een keer.

In te vullen gegevens bij de test:

  • Jouw eigen persoonsgegevens
  • “E-mailadres barverantwoordelijke”: hier kan je kantine@enkhuizertc.nl invullen, de kantinecommissie ontvangt dan ook het certificaat en zullen er dan voor zorgen dat deze in de kantine beschikbaar zijn voor de controleur van de gemeente of Voedsel en Warenautoriteit, zodat we een boete kunnen voorkomen
  • Bij Barverantwoordelijke vul je ‘kantinecommissie’ in.
  • Ondernemersdossier kan je leeg laten.

Al een instructie gevolgd?
Heb je voor een andere vereniging reeds een test gemaakt (of een cursus sociale hygiëne gevolgd) dan hoef je de instructie en test niet nogmaals te volgen. Wil je dan wel een kopie van het certificaat mailen naar kantine@enkhuizertc.nl

Alvast bedankt voor de genomen moeite om zo onze vereniging aan de wettelijke eisen te laten voldoen! En tegelijk jouw eigen kennis te vergroten. De instructie hoeft slechts eenmalig gevolgd te worden en niet jaarlijks herhaald te worden.

Wij wensen je veel plezier en succes met de instructie en de test.

Met vriendelijke groeten,

Kantinecommissie