Skip to content Skip to footer

JeugdLadder

Beste jeugdleden, de voorbereidingen zijn klaar en jullie kunnen beginnen aan de uitdaging! In de hal van de kantine hangen twee prachtige borden met jullie naamlabels. Ook staan de ladders op de website onder het tabblad “jeugd”. De spelregels staan ook op de website van ETC en hangen bij de borden in de hal. Ga snel kijken waar je staat op de ladder en wie je kunt uitdagen!laddercompetitie-jeugd

Link ladder 8 t/ 12 jaar
Link ladder 13 t/m 17 jaar

Indeling
Er zijn voor de laddercompetitie twee groepen gemaakt:

De leeftijdsgroep 8 tot en met 12 jaar
Link ladder 8 t/ 12 jaar

De leeftijdsgroep 13 tot en met 17 jaar
Link ladder 13 t/m 17 jaar

De laddercompetitie begint vanaf heden t/m 1 oktober 2012. In een ladder staan zowel jongens als meisjes, dus je kunt ook een jongen of een meisje uitdagen. Het zijn dus gemengde ladders.

Wedstrijdregels
Er worden alleen enkels gespeeld. De wedstrijdduur bedraagt 45 minuten. Na het inspelen van 5 minuten begint de wedstrijd. Deze duurt dan dus nog 40 minuten. Je telt niet in sets, maar je telt gewoon door. De uitslag kan dus bijvoorbeeld 12-9 zijn. Zorg ervoor dat je een leuke en sportieve wedstrijden speelt!

Uitdaagregels
Je mag alle spelers uitdagen die een trede hoger staan op de ladder. Sta jij bijvoorbeeld op trede 5 dan mag je alle deelnemers op trede 4 uitdagen.

Gevolgen van de uitslagen:

De uitdager verliest: de spelers blijven op dezelfde plaats in de ladder staan
De uitdager wint: de twee spelers wisselen van plaats op de ladder (de uitdager klimt, en de verliezer daalt)
De uitdager speelt gelijk: de twee spelers wisselen van plaats op de ladder.

Nadat je iemand hebt uitgedaagd, mogen jullie pas weer tegen elkaar spelen, zodra jullie allebei een andere wedstrijd hebben gespeeld. De uitdager kiest zijn tegenstander/sters uit en belt deze op. Vervolgens maken jullie een afspraak om binnen 14 dagen de wedstrijd te spelen. De uitdager geeft de afspraak door via de mail via jeugdetc@gmail.com. Op de afgesproken tijd zijn jullie bij ETC en hangen de baan af met je lidmaatschapspas.  Degene die voor niets bij ETC staat, geeft dat door via de mail. Indien iemand niet wil spelen tegen zijn/haar uitdager binnen 14 dagen, dan geeft de uitdager dat ook door via de mail. Zodra je een wedstrijd hebt afgesproken, mag je hier tussen door geen andere wedstrijd meer spelen.

Als je nog niet zo goed kunt tellen of het lastig vindt het allemaal zelf te regelen, vraag dan een ouder mee te gaan. De jeugdcommissie wil altijd helpen bij het organiseren van de wedstrijd. Zij kunnen alleen niet bij de wedstrijd aanwezig zijn.

Uitslag Laddercompetitie
De uitslag van de wedstrijd geven jullie allebei door via de mail jeugdetc@gmail.com
Elke maandag of dinsdag wordt de ladder bijgewerkt en zal de uitslag via deze linkjes (link ladder 8 t/ 12 jaar, link ladder 13 t/m 17 jaar) te zien zijn.
Voor degene die het hoogst/meest gestegen is op de ladder/meest gewonnen heeft, is er aan het eind van het zomerseizoen een prijs beschikbaar.

Vriendelijke groet,
De jeugdcommissie.