Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gerrit Harlaar †

In Memoriam: Enkhuizer Gerrit Harlaar (1944-2021), ’Meester van de penningen’. Gerrit overleed op 14 januari en was al enige tijd ziek. Hij was actief voor verschillende verenigingen in Enkhuizen en heeft zich in de loop van de afgelopen jaren uitzonderlijk veel beziggehouden met vrijwilligerswerk op financieel terrein. Hij was jarenlang penningmeester bij onze club, hij was de stille kracht die ETC kapitaalkrachtig maakte. Tot op het laatste biertje of bitterbal nauwkeurig hield hij het budget in de gaten. Harlaar was afkomstig uit een lang geslacht van boekhouders en met ruime ervaring als boekhouder bij supermarktketen Deen.

Lintje
Vorig jaar werd de Enkhuizer nog ’verrast’ met een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Van Zuijlen haalde Gerrit en zijn vrouw Georgette op met de klassieke brandweerspuit van de gemeente. Onder toeziend oog van een door hem zelfgekozen gezelschap werd hij op het stadhuis lid in orde van Oranje-Nassau.

Zijn naam zal binnen het verenigingsleven van Enkhuizen blijven klinken. Alleen al omdat ’zijn’ tennisclub een pleintje op het complex naar hem heeft vernoemd.