Waar vind ik mijn digitale ledenpas?
De digitale ledenpas is beschikbaar in de ClubApp van KNLTB.Club. Zorg ervoor dat je de meest recente update hebt gedownload, zodat de KNLTB Ledenpas zichtbaar wordt in jouw persoonlijke account. Je vindt de digitale ledenpas in de KNLTB ClubApp onder het tabblad ‘Meer’.

Wat kan ik met de digitale ledenpas?
Vanaf nu geldt de digitale ledenpas net als de magneetstrippas als officiële KNLTB Ledenpas. Bij competities en toernooien kan je de digitale pas al gebruiken om je te identificeren. Het competitie- en toernooireglement zijn hierop aangepast. Het gebruik van de digitale pas voor toepassingen zoals afhangen wordt wellicht later mogelijk. Gooi je huidige fysieke ledenpas dus nog niet weg, want deze is – in ieder geval – nog te gebruiken tot en met 2022.
Op de digitale pas wordt ook een QR-code afgebeeld. Deze QR-code heeft op dit moment nog geen functie en is dus nog niet beveiligd.

Waarom een digitale ledenpas?
De huidige fysieke ledenpas met magneetstrip is verouderd. Daar waar je voorheen voor bepaalde zaken een fysieke pas nodig had, is dat nu niet meer zo. Een digitale pas heeft een aantal grote voordelen. Zo is het duurzamer, flexibeler om aanpassingen te maken, kan een speler zijn actuele rating zien en gaat het proces van aanmelden veel sneller; nieuwe leden kunnen na aanmelding door de ledenadministrateur gelijk de ClubApp installeren met hun ledenpas en gebruiken om te spelen.

Hoe de toegang in de toekomst geregeld gaat worden is nog een onderwerp van gesprek. De magneetkaarten worden steeds minder gemaakt en is zo langzamerhand een verouderd systeem.