De voorjaarscompetitie is voorlopig uitgesteld naar begin mei. We gaan er vanuit dat we dan weer wedstrijden kunnen en mogen spelen. Uiteraard hopen we dat de kantine dan ook open mag, maar dat is nog de vraag.

Met de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in april heeft de KNLTB besloten de start van de Voorjaarscompetitie 2021 voorlopig uit te stellen tot begin mei. De KNLTB doet er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een volledige competitie door te laten gaan.

Ze hebben verschillende scenario’s bekeken. De start van de competitie in april zoals we gewend zijn, is gezien de coronamaatregelen niet realistisch. Georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan. Ze hopen dat de huidige coronamaatregelen effect hebben en versoepelingen straks weer mogelijk zijn, ook wedstrijden spelen. De intentie is nu om te starten in mei, zodat we nog een volledige competitie kunnen spelen. 

Uiterlijk 1 maand voor de start van de competitie zullen ze een besluit nemen over de daadwerkelijke start van de competitie begin mei. 

Het blijft voor ons ook afwachten en meebewegen met de coronamaatregelen. De kans is uiteraard aanwezig dat we competitie spelen met nog 1.5 meter maatregelen en gesloten kantines, maar we hebben gezien bij de KNLTB Competitie in het najaar dat verenigingen en spelers dit veilig en verantwoord kunnen organiseren.