Na de, het lijkt zo langzamer hand wel gewoonte te worden, zwoele winter, stond dan afgelopen weekend de eerste partijen in de voorjaarscompetitie op het programma.
De banen lagen er weer prima bij, hiervoor wil ik onze groundsman bedanken want ik weet hoe intensief hij aan het werk is geweest om ze tijdig speelklaar te krijgen, klasse Jan.

Het weer was ons dit paasweekend gunstig gezind, een fris windje maar volop zon en droog zodat we vrijdag met de jeugd konden aftrappen. Dit jaar hebben we 4 jeugdteams 2 mix en 2 jongensteams. De mix 1 en de jongens 2 speelden thuis en we kregen weer leuke partijen voorgeschoteld. De jongens wonnen overtuigend met 4-0 van hun Medemblikse tegenstanders en de Mix pakte met 4-1 de zege tegen “de Cromme bal” uit Krommenie. Ik zal elke ouder, opa of oma aanraden om eens een keer te komen kijken bij de jeugd want je ziet echt leuk tennis bij onze kids en ik weet zeker dat ze de aanmoedigingen zullen waarderen.

Zaterdag hadden we 3 teams thuis, de heren 1 en de dames 1 stonden ’s middags gepland en het mixteam 1 van captain Tom startte om half 11. Zelf had ik geen dienst en was dit paasweekend gezellig bij mijn dochter op visite, maar mijn rechterhand Allert melde mij al snel dat Edwin weer eens met een monsterpartij bezig was waardoor hij moest schuiven met de baanplanning, dan is het dus altijd prettig dat er iemand van de TC aanwezig is nietwaar, maar verder geen problemen deze dag. Het thuis gravel was ons niet gunstig gezind want alle 3 de thuisteams verloren hun wedstrijden.

Maandag tweede paasdag waren we voor het eerst host voor de tenniskids. Dit is een nieuw opgezet programma voor de kleinste leden van onze vereniging, er wordt met aangepaste ballen op kleinere veldjes gespeeld. Een maand geleden ben ik zelf wezen kijken in Hoogkarspel en Wervershoof en ik kan jullie verzekeren dat het echt leuk is om te zien hoeveel lol de kids hierin hebben. We troffen het met het weer en ik heb van Kristel vernomen dat alle kinderen het uitstekend naar hun zin hebben gehad. Ook hier de dank naar alle ouders die deze dag geholpen hebben.

Zo zijn we dus weer van start gegaan mensen, als je een keer wil komen kijken lekker in het zonnetje zitten met een bakkie koffie en anderen zien zwoegen en zweten, weet dan dat op de site van ETC het programma staat vermeld.

De TC.